HOME | ONZE GEORGISCHE WIJNEN | GEORGIË | NIEUWS | DEGUSTATIE | CONTACT
De Georgische republiek ligt aan de voet van het Kaukasus gebergte. Het zachtglooiende landschap in het centrum van het land ligt in een overgangsgebied tussen de subtropische Zwarte Zee kust en het droge en woestijnachtige klimaat van Oost-Azerbeidjan. Een ideale streek voor de wijnbouw.

 

The vine in Georgia gives so much fruit for the second consecutive year, that the most part of it remains there.
Strabon, I century, BC

 

De Georgische wijncultuur kan bogen op een eeuwenoude traditie. Georgië is immers de bakermat van de wijncultuur. Wetenschappers ontdekten druivenpitjes die zelfs teruggaan tot 8.000 vóór Christus. Het zijn pitjes van de Vitis vinifera sativa, de oudste gecultiveerde druivensoort.


In de Ikalto-academie, gesticht in de 9de eeuw, kon men studeren aan de wijnbouwfaculteit. Eeuwenlang was de wijnbouw de belangrijkste landbouwtak in Georgië. De bloeiperiode van de Georgische wijnbouw viel in de tweede helft van de 19de eeuw, onder impuls van de vorst en dichter Tsjavtsjavadze, de eigenaar van het Tsinandali-landgoed. 500 druivenvariëteiten bestaan enkel in Georgië.


De huidige Georgische wijnen zijn een unieke bloemlezing van Georgische traditie en Europese deskundigheid. Het is dan ook geen toeval dat de Europese Unie de Georgische wijnwetgeving erkende.


Kakhetian wine is distinguished for its special quality.
This region of Georgia is considered to be the motherland of wine.

D. MendelevSinds de val van het communisme combineren Georgische wijnbouwers eeuwenoude traditie met moderne technologieën, met een schitterend resultaat tot gevolg.

NG Wijnen importeert een selectie van de beste van deze wijnen.

Voor informatie over toerisme, reizen naar Georgië en de Georgische cultuur en wijn tradities klik hier.