HOME | ONZE GEORGISCHE WIJNEN | GEORGIË | NIEUWS | CONTACT

 

 

 

 

Klaar voor een nieuwe ontdekking? Een vat vol liefde uit Georgië.


Een uitgelezen selectie van Georgische wijnen. Wijn met diepe wortels in het verleden.


De Georgische wijncultuur kan bogen op een eeuwenoude traditie. Georgië is immers de bakermat van de wijncultuur. Wetenschappers ontdekten druivenpitjes die zelfs teruggaan tot 8.000 vóór Christus. Het zijn pitjes van de Vitis vinifera sativa, de oudste gecultiveerde druivensoort.

In de Ikalto-academie, gesticht in de 9de eeuw, kon men studeren aan de wijnbouwfaculteit. Eeuwenlang was de wijnbouw de belangrijkste landbouwtak in Georgië. De bloeiperiode van de Georgische wijnbouw viel in de tweede helft van de 19de eeuw, onder impuls van de vorst en dichter Tsjavtsjavadze, de eigenaar van het Tsinandali-landgoed. 500 druivenvariëteiten bestaan enkel in Georgië.

De huidige Georgische wijnen zijn een unieke bloemlezing van Georgische traditie en Europese deskundigheid. Het is dan ook geen toeval dat de Europese Unie de Georgische wijnwetgeving erkende.

 

Wenst u onze wijnen uit Georgië te proeven in de gezellige atmosfeer van een restaurant, bekijk dan onze referentielijst van restaurants die Georgische wijn serveren.